Το σύστημα HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) αποτελεί τη βάση για τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων και είναι υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη μελέτη, ανάπτυξη και εφαρμογή του HACCP, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε επιχείρησης.
Το HACCP στηρίζεται σε ευρωπαϊκές και εθνικές νομοθεσίες, οι οποίες καθορίζουν τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων:
Όλες οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην αλυσίδα τροφίμων, από την παραγωγή έως την τελική κατανάλωση, υποχρεούνται να εφαρμόζουν μελέτη HACCP. Αυτές περιλαμβάνουν:
Η πιστοποίηση βάσει HACCP εξασφαλίζει τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία και ενισχύει την αξιοπιστία της επιχείρησης. Είναι ιδιαίτερα σημαντική για:
Η εταιρεία μας ακολουθεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ανάπτυξη και εφαρμογή της μελέτης HACCP:
Οι δημόσιοι φορείς (όπως νοσοκομεία, σχολικές μονάδες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις), οφείλουν να εφαρμόζουν τα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων με αυξημένες απαιτήσεις συμμόρφωσης. Παρέχουμε: