28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η 28η  Ιανουαρίου καθιερώθηκε ως ημέρα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Στις 28 Ιανουαρίου 1981, υπεγράφη η Σύμβαση 108 του Συμβουλίου της Ευρώπης, του πρώτου νομικά δεσμευτικού κειμένου διεθνούς δικαίου για την προστασία των ιδιωτών από τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σκοπός του εορτασμού της ημέρας αυτής, είναι η ενημέρωση του ευρωπαίου πολίτη για τα προσωπικά δεδομένα και τα δικαιώματα του επ΄αυτών.

Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο πρόσωπο του κάθε ατόμου, όπως: το όνομα και το επάγγελμά του, η οικογενειακή του κατάσταση, η ηλικία του, ο τόπος κατοικίας, η φυλετική του προέλευση, τα πολιτικά του φρονήματα, η θρησκεία που πιστεύει, οι φιλοσοφικές του απόψεις, η συνδικαλιστική του δράση, η υγεία του, η ερωτική του ζωή και οι τυχόν ποινικές του διώξεις και καταδίκες. Από τα παραπάνω προσωπικά δεδομένα πολλά είναι ευαίσθητα, έχουν δηλαδή ιδιαίτερη βαρύτητα για το σχηματισμό της εικόνας της προσωπικότητάς του ατόμου.

Αρμόδια για την προστασία τους στην Ελλάδα είναι η συνταγματικώς κατοχυρωμένη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

H ISOEXPERTS διαθέτει εξειδικευμένο τμήμα συμβουλευτικής και συμμόρφωσης με την νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων (GDPR) και πιστοποιημένο Data Protection Officer -DPO, παρέχοντας υπηρεσίες σε πλήθος οργανισμών του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε για οποιαδήποτε πληροφορία.

+302103007064

Info@isoexperts.gr